Wednesday, June 15, 2011

Kerana DAP...PAS Sanggup

Tiada bezanya PAS dengan UMNO jika dulunya PAS mahukan jadi negara Islam tapi sekarang nak jadikan Malaysia hanyalah sebagai negara Kebajikan sahaja..Kerajaan UMNO dah lama pun laksanakan negara Kebajikan baru sekarang PAS nak perjuangkan negara Kebajikan..

Tujuannya kerana mahu kerjasama dengan DAP dan PKR yang tidak mahu negara Islam..Malang sungguh penyokong2 PAS selama ini sokong PAS sebab PAS nak tubuhkan negara Islam.Bermati-matian berjuang bersama-sama PAS nak laksanakan hukum Hudud..Akhirnya hukum Hudud hanya satu slogan bukannya satu tanggungjawab nak laksanakan bila dah jadi pemerintah.Tapi akhirnya PAS dah jadi sama macam UMNO mahu laksanakan negara Kebajikan bukannya negara Islam..Ini lah masanya PAS dan UMNO boleh bergabung dan bersatu atas nama Melayu Islam kerana perjuangan dan sama..PAS seharusnya meninggalkan DAP dan PKR sebagai satu Pakatan kerana Melayu Islam lebih rugi jika PAS bersama mereka..Disini sedikit ulasan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir tentang pengguguran negara Islam dan diganti dengan negara Kebajikan oleh pemimpin PAS baru-baru ini menerusi laman blog Che Det
.
KEJATUHAN NEGARA ISLAM PAS

1. Saya tertarik dengan penjelasan Nik Aziz kenapa selepas 30 tahun mengguna "perjuangan untuk Negara Islam ala PAS" untuk mendapat sokongan orang Melayu, sekarang PAS menggugurkan Negara Islam dan hukum Hudud. Kononnya Nik Aziz berpandukan Al-Quran dan Hadith.

2. Apakah Nik Aziz baru saja baca Surah Al-Baqarah dan sedar yang Negara Islam PAS menimbul salah faham dan menakutkan pihak tertentu? Jikalau kerana kesedaran ini akan menakutkan pihak tertentu (orang bukan Islam - Karpal Singh) maka PAS menggugur Negara Islam PAS, maka benarlah yang pengguguran ini bertujuan untuk menghapuskan ketakutan mereka ini, supaya mereka akan sokong PAS dalam pilihanraya, dan bukan kerana agama membenarkan atau tidak.

3. Kerana UMNO tidak menyokong Negara Islam PAS dan hukum Hudud PAS, Nik Aziz tidak terima UMNO.

4. Tetapi bila DAP dan Karpal Singh tidak bersetuju dengan pendirian PAS, Nik Aziz semak semula Surah Al-Baqarah dan tiba-tiba selepas 30 tahun, mendapati bahawa Negara Islam dan hukum Hudud boleh dibelakangkan dan diganti dengan Negara kebajikan PAS.

5. Demikianlah Nik Aziz lebih bersedia akur kepada pendapat DAP dan Karpal kerana ingin mendapat undi bukan Islam. Penyokong PAS akan turut dimana sahaja pemimpin PAS bawa mereka. Gugur Islam pun mereka akan undi PAS.

6. Untuk perpaduan Melayu dan Islam Nik Aziz tidak sanggup berganjak walau sedikit pun. Biarlah orang Melayu Islam berpecah dan hancur kononnya kerana bagi Nik Aziz perjuangan PAS untuk Negara Islam dan hukum Hudud tidak boleh dibelakangkan atau digugur. Jika ada usaha untuk merapatkan hubungan dan kerjasama politik antara PAS dengan UMNO, Nik Aziz dengan tegas menolak kerana UMNO tidak Islam.

7. Tetapi kita sekarang dapat lihat bagaimana mudahnya PAS dan Nik Aziz menolak Negara Islam PAS dan hukum Hudud PAS kerana ingin bersekongkol dengan DAP untuk mendapat undi bukan Islam.

8. Wahai orang Melayu yang semuanya beragama Islam. Bukalah mata kamu dan lihatlah bagaimana PAS mempermainkan Islam. Bukan Surah Al-Baqarah yang mendorong PAS menggugurkan Negara Islamnya. Nik Aziz sendiri berkata yang mendorong PAS ialah ketakutan orang bukan Islam kepada Negara Islam. Untuk kemenangan pilihanraya ketakutan orang bukan Islam mesti dihilangkan 
dengan menggugurkan perjuangan IslamPAS.